gallery/img-base-ba51
  gallery/img-titles-mt
  gallery/img-base-ba52
  gallery/img-titles-st
  gallery/img-base-ba53
  gallery/img-base-ba54
  gallery/img-base-ba55
  gallery/img-main-mi1_805
  gallery/img-base-ba4
  gallery/img-navig-ng7
  gallery/img-navig-ng28
  gallery/img-navig-ng6
  gallery/img-navig-ng10
  gallery/img-navig-ng15
  gallery/img-navig-ng18
  gallery/img-navig-ng22
  gallery/img-navig-ng4
  gallery/img-navig-ng12
  gallery/img-navig-ng27
  gallery/img-navig-ng14
  gallery/img-navig-ng16
  gallery/img-base-ba5

   

   

   

  gallery/img-base-ba56
  gallery/img-base-ba301
  gallery/img-base-ba57

  Geschiedenis

  Zoals bij zoveel fokkers, was het hebben van een hond een kinderwens. Nadat wij thuis enige honden hadden gehad wilde ik, ter completering van mijn gezin, zelf ook een hond. De laatste hond thuis was een Airedale Terriër en dat was goed bevallen, dus nu mijn eigen Airedale! Met het oog op de kinderen en de honden in de wijk, koos ik voor een teefje. Een schat van een hond! En wat een plaatje! Wat zou het leuk zijn daar nakomelingen van te hebben, zo'n fijn karakter en zo mooi... Helaas, de ruimte in huis liet dit niet echt toe en de kinderen waren nog jong, wat ook voor de nodige drukte in huis zorgde.

  Na een paar jaar leek het mij goed een maatje voor mijn "Naughty Miss" aan te schaffen, maar 2 Airedales was een beetje veel van het goede... Samen met mijn zoon op internet gezocht naar een ras dat goed bij de Airedale paste; net zo sociaal en een stuk kleiner....een Cairn!

  Nu is het zo, dat de fokster van mijn Airedale, Hanny Verdoold van Canyon Airedales, ook af en toe Cairntjes fokt. En aangezien zij een zeer conscientieuze en ervaren fokster is en heerlijke, lieve en mooie gezonde honden fokt, was de fokker gauw gekozen. Toen ik belde was er net een nest in de maak! We kregen een prachtige pup, ook weer een teefje en we hebben ontzettend van haar genoten! Het mocht helaas niet zo lang duren: Cairns en verkeer zijn niet altijd een goede combinatie... Onze 'One and Only Caillou' is maar 6 maanden geworden.

  Zo vlak voor de zomervakantie gauw gebeld om te kijken waar er nesten waren, zodat we na de zomervakantie weer een pupje zouden hebben om naar uit te kijken. Eind juli 2005 vond ik een nest uit een goede combinatie: bij de Lawless Cairns-kennel had `Eyecatcher´ een nestje. We zijn gaan kijken en werden goedgekeurd, van onze kant beviel het ook erg goed, dus konden we begin oktober ´Gitane´ mee naar huis nemen.

  Missy was inmiddels gesteriliseerd en ook Gitane stond, na 1 loopsheid, op de planning. Eén opmerking van mijn moeder deed mij van gedachten veranderen: ´Dan kun je er niet meer mee fokken..`

  De fokster van Gitane, Bets de Jong-van Herreveld, heeft me van begin tot eind gecoached, wat heel fijn was, want er komt toch echt wel het één en ander bij kijken! De planning was najaar 2007, maar door een verhuizing hebben we dat opgeschoven. Najaar 2008 was het dan zover. Nadat ik samen met Bets, die het Cairn-bestand nou eenmaal beter kende dan ik, had gefilosofeerd over de keuze van een reu, viel deze op een reu van de Ol´Kyarnrowens-kennel van Yvonne vd Bogert en Gerrie Bathoorn, `Ol´Kyarnrowens Black Male`. Uit deze combinatie kwamen prachtige, donkere pups, waarvoor ik hele fijne baasjes heb gevonden!

  In de tijd rondom het nest heb ik van veel mensen uit de Cairn-wereld tips en raadgevingen mogen ontvangen, waarvoor langs deze weg nogmaals heel hartelijk dank!

  Het fokken van het nestje heeft mij en mijn gezin heel veel plezier gegeven en ook de baasjes van de pups zijn laaiend enthousiast!

  Op naar het volgende nest!

  gallery/img-base-ba58
  gallery/img-base-ba302
  gallery/img-base-ba59
  gallery/img-base-ba60
  gallery/img-base-ba200

  of Witty Wonders - Rotterdam - wittywonders@xs4all.nl - 010 - 420 96 39

  gallery/img-base-ba200
  gallery/img-base-ba200
  gallery/img-base-ba200
  gallery/img-base-ba61
  gallery/img-base-ba200