Puppy's

Onze puppy's worden met zorg grootgebracht. Ze worden ontwormd, getiterd en bijgevolg geŽnt en door de Raad van Beheer gechipt en er wordt DNA afgenomen. Daarna worden ze getest op levershunt*, waarna ze een stamboom krijgen.
Na 8 weken mogen ze dan met hun nieuwe baasje(s) mee, vergezeld van een koopcontract, duidelijke gebruiksaanwijzing en een puppypakket.
De stamboom en het DNA-profiel volgen doorgaans wat later.

Wij hechten veel belang aan een goede socialisatie, die wij graag gevolgd zien door een door u met de pup te volgen cursus, zoals bijv. Gehoorzame Hond of Gehoorzaamheid en Gedrag, bij een Kynologen Club of een goede hondenschool.

Als u op internet, bijvoorbeeld op de site van de Nederlandse Cairn Terrierclub,
www.nctc.nl , informatie over de Cairn opzoekt, zult naast de vele leuke foto's ook lezen dat het ondeugende karakter van een Cairn ook minder grappige kanten kan hebben. U vindt het waarschijnlijk niet zo leuk als uw mooie border omgeploegd wordt of de kat van de buren regelmatig de boom ingejaagd wordt. Dit betekent dat u daar in zijn opvoeding terdege rekening mee moet houden en dus heel consequent moet zijn. Bedenk bij alles of u dat wel schattig vindt van de pup maar niet meer van een volwassen Cairn. Hij heeft een stevige begeleiding in zijn ontwikkeling van uw zijde nodig.
Als u er de tijd voor neemt en iets wilskrachtiger dan uw Cairn bent en een goed gevoel voor humor heeft, zult er voor een hele lange tijd een heerlijk maatje aan hebben!

Wanneer u interesse heeft in een pup van ons, neemt u dan contact met ons op, dan kunnen wij u laten weten hoe onze puppyplanning eruitziet.


*zie een duidelijke uitleg op de NCTC-site.
http://www.nctc.nl/index.php?pid=6&item=69 

of Witty Wonders - Rotterdam - wittywonders@xs4all.nl - 010 - 420 96 39

  Site Map